OdileAnckyCharmant ClaireDoris-DayFoxy-FelicityHemeltjeLief

 

 

 

Start
Omhoog
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign by
Monique Schellekens

 

Deelname Crufts 2013 Tita-Tovenaar van de Wouwer

Het verhaal!!

                         

Tita-Tovenaar van de Wouwer schrijft geschiedenis tijdens Crufts 2013

Al jarenlang heb ik een “wensenlijst(je)”, een lijst met zeer uiteenlopende zaken, als het rijden van een endurance voor paarden (done) tot het werken in een weeshuis in Afrika en zo nog tal van zeer breed georiënteerde dingen to do. Ook het meedoen aan de Crufts maakte deel uit van de lijst.
Ondanks dat we al regelmatig een winnertittel hadden behaald en mijn zus jarenlang in Engeland heeft gewoond was het er nog nooit van gekomen.

 Op weg naar Amsterdam (Winner 2012) werd er gekscherend gemeld dat als Tita-Tovenaar (Kroonjuweel-Kaatje van de Wouwer NJK/NK CW09 x Hattric of Lady Joan SV Schwhk Int kamp Belgisch kampioen) BOB zou worden er mocht worden ingeschreven voor de Crufts. Ja ja wat een genereus aanbod!
Het was dus wel even schrikken (en lachen!) toen dit werkelijkheid werd.

Er werd nog tegengestribbeld en er werden zeer aanlokkelijke alternatieven aangeboden maar nee hoor, het ATC nummer werd aangevraagd en de oppas werd geboekt.

 De weken vlogen voorbij en er was nog niet ingeschreven. Er werd eens gekeken naar de onbekende klassenindeling en de merkwaardige mogelijkheid dat er met dezelfde hond in meerdere klassen kan worden ingeschreven, maar daar bleef het dan ook bij. De dag voor de sluitingsdag werd er nog een mailtje gewaagd aan een kennel waarvan duidelijk was dat zij vaker hadden deelgenomen aan de Crufts (lang leve google) maar ook zij konden mij niet vertellen waarom er toch in meerdere klassen kon worden ingeschreven, zij gingen het navragen bij een Engelse keurmeester.

Aangezien de tijd echt begon te dringen werd er de volgende avond dan toch maar ingeschreven, er werden wat klassen aangevinkt en weer ongedaan gemaakt.Toen de bevestiging per post binnenkwam bleek dat er in drie klassen was ingeschreven.
Inmiddels had ik bericht ontvangen met het advies om nooit in meerdere klassen in te schrijven en zeker niet in de open klas (Engelse kampioenen). Verlies je immers 1 klas dan kan er nooit meer dan het reserve worden behaald. Jammer, we maken toch helemaal geen kans en dan mochten we in ieder geval 3 x lopen! (meedoen is belangrijker dan winnen). 

De week voor vertrek ging Barbarina door haar rug, gelukkig er was nog geen hotel of overtocht geboekt, nog maar heel even aankijkVrijdagavond 1 maart werd dan toch de overtocht geboekt en een hotel (lekker dicht bij het NEC). Maandag 4 maart werd een bezoek afgelegd aan de dierenarts voor de benodigde zaken en op dinsdag werd er nog gewoon hard gewerkt en op de valreep nog eens langs de dierenarts aangezien er toch nog echt 1 benodigde stempel ontbrak! 

Woensdag 6 maart begonnen we aan de reis lekker op tijd, (hadden we de stamboom eigenlijk wel bij?…..).
De reis verliep verder heel voorspoedig. De postcode van het hotel bleek niet te matchen met ons navigatiesysteem maar na wat vragen en bellen werd ook het hotel gevonden met als plus punt 5 minuten lopen van het NEC.

 Donderdag 7 maart was het buiten, in tegenstelling tot in Nederland, een sombere regenachtige dag. We waren we al lekker vroeg en relaxed aanwezig. We keken wat rond en vonden vooral de benching wel heel erg grappig. We werden veel aangesproken en “bekeken” door Engelse teckelfokkers en de eigenaresse van de korthaar standaard BOB van 2012 grapte nog gekscherend dat we mogelijk met 3 rode strikken naar huis zouden gaan, dat zou nog eens een prestatie zijn. Nee het was niet meer mogelijk om 2 klassen te schrappen. Verder werd me  wel duidelijk gemaakt dat we weinig kans zouden maken (ze hadden al een winnaar in gedachte!).
2 jaar geleden was het een teckel uit Rusland (wel uit Engelse bloedlijnen) gelukt om BOB te worden maar dat was zeer uitzonderlijk.

 De keuring begon en het viel ons wel op dat de Engelse gerenommeerde keurmeester, de heer Horswell (kennel Draksleat) (na terugkomst in Nederland pas opgezocht), voorkeur gaf aan goed bewegende fijner gebouwde reuen (showen aan een losse lijn).

 Tita-Tovenaar had er duidelijk zin in!

In de Post Graduate Bitch behaalde ze 1 uitmuntend.
Er werd nog overlegd met de ringmeester maar we moesten de overige klassen gewoon lopen anders werden we gediskwalificeerd. We mochten langs de ring wachten en werden dan als laatste verzocht om weer te lopen, in stand te plaatsen en aan te sluiten.

Ook in de klas Limit Bitch behaalde we 1 uitmuntend. Op naar de Open Bitch klas, en jawel ook hier werden we 1 uitmuntend.

Hierna werd Tita best Bitch en als bekroning ook nog eens BOB

 Door dit nog niet eerder door een Nederlandse teckel behaalde resultaat heeft Tita-Tovenaar van de Wouwer geschiedenis geschreven.

 Het optreden in de enorme prachtige erering, was pas om 19.30 uur. Voorafgaand formulieren invullen, veel interviews en foto’s. In de erering ligt er geen tapijt maar kunstgras, heel mooi maar Tita-Tovenaar wilde op deze voor haar wat stekelige onbekende ondergrond op het wat late tijdstip liever niet meer lopen.  

Successen behaal je nooit alleen! 

Een speciale dank aan:

-        keurmeester Horswell

-        Mevrouw Hennie van Breukelen, Van de Hensbergen teckels waar ik in 1995 mijn eerste prachtige bijzondere teckel JW 96/W96 SV SchwhK SchhN Odile van de Hensbergen mocht kopen.

-        Hilda ten Kate, kennel Abedar’s, die vooral in de begin jaren, maar echt ook nu nog! altijd klaar staat met professionele adviezen.

-        De heer Holtappels, Kennel Lady Joan, fokker van de reu Hattric of Lady Joan, waar we altijd van harte welkom zijn.

-        Ringtraining: in het verleden bij Karel en Gonnie van Merrienboer de laatste jaren bij Geert Embrechts en Mia Swanenberg en bij Kristy Leest

-        Onze betrouwbare oppas: zus Annemarie en nichtje Annika en Barbarina Krijnen

 Iedereen hartelijk dank voor de leuke reacties.

Het was een hele bijzondere ervaring!

 Note: (verder is niet één van onze fokproducten perfect, gelukkig maar, dus ook Tita-Tovenaar heeft haar minpunten).