OdileAnckyCharmant ClaireDoris-DayFoxy-FelicityHemeltjeLief

 

 

  

Start
Hoe het begon vervolg
Koopcontract
Kennelregistratie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign by
Monique Schellekens

Hoe het begon!

Op 24 oktober 1995 was het dan eindelijk zover, een lang gekoesterde wens ging in vervulling; een eigen teckel! En niet zo maar een teckel……. neen een echte Van de Hen's Bergen teckel en neem van ons aan dat het nog niet zo eenvoudig was om hiervoor in aanmerking te komen.

Na een lang telefonisch kruisverhoor mochten we, zij het met enige reserve, een kijkje komen nemen in kennel Van de Hen's Bergen van mevrouw Van Breukelen. Goed voorbereid en gewapend met fotoboeken reden we richting Voorthuizen.

Door mevrouw Van Breukelen werden we bekeken en gewogen of we wel geschikt werden bevonden voor een korthaarstandaard teckel.

Gelukkig we werden geschikt bevonden en mochten Odile meenemen die geboren was op 7 juli 1995. Odile was echt een super teckel en beschikte over bijzondere kwaliteiten. Ze had een heerlijk echt teckelkarakter, was anatomisch uitmuntend gebouwd, werd Jeugd Winster en Winster in 1996 maar was bovendien ook een natuurtalent op het zweetwerk. Ook was ze een super moeder en kreeg maar liefst 4 prachtige nestjes.

Uit het eerste nestje van Odile hielden we Ancky aan die Nederlands Kampioen werd.
Van het tweede nestje hielden we zelf geen pupje aan maar G. Gielen, die Bo-Kelly als huisgenoot had aangeschaft, liet zien dat ze ook een prachtige nakomeling van Odile had. Bo-Kelly werd Jeugd Winster in 2000.
Uit het derde nestje bleef Charmant-Claire bij ons wonen. We kozen haar uit toen ze nog maar net geboren was. Claire is een prachtige teckel die veel showoverwinningen heeft behaald, die naast Nederlands Kampioen 2003 ook nog eens Wereld Kampioen en Winster werd in 2002 en Clubwinnaar werd tijdens de 100 jarige clubmatch van de NTC.
Uit het vierde nestje en laatste nestje van Odile, waarop ze maar liefst nog 10 gezonde nakomelingen kreeg, hielden we Eye-Catcher aan. Eye-Catcher beschikt ook over de kwaliteiten dat ze en anatomisch correct is gebouwd en super is op het zweetwerk. Eye-Catcher is Nederlands Kampioen, Internationaal Kampioen en Winster 2003 en heeft uiteraard de aantekening Schwhk behaald.

Voor verdere stamboomgegevens, uitslagen tentoonstellingen en nakomelingen verwijzen wij u graag naar onze site. En ja zelfs de beste teckel en uiteraard ook de baasjes hebben wel eens een mindere dag en ja ook de Wereld Kampioen behaalde dus wel eens een Zeer Goed. Alle uitslagen treft u dus aan op onze site en dus niet alleen de uitschieters!!

Odile, onze lievelingsteckel, mocht helaas niet oud worden. Op vrijdag 16 april 2004 hebben we haar moeten in laten slapen. Odile leeft voort in haar prachtige nakomelingen en zal nooit worden vergeten.

Teckelkennel van de Wouwer, KKI gecertificeerd, heeft, gemiddeld 2 maal per jaar, een nestje (zie kopje nakomelingen). Omdat kwaliteit bij ons boven kwantiteit gaat wordt er uitsluitend gefokt met teckels die zich hebben bewezen op showgebied. Uiteraard wordt er niet vergeten dat een teckel een echte werkhond is dus trainen we ook op zweetwerk. Maar het allerbelangrijkste is dat de toekomstige nieuwe baasjes van een pupje een fijne trouwe huisteckel krijgen met een goed teckelkarakter en natuurlijk een goede gezondheid. Wij vragen een normale pupprijs (zie website www.teckeltjes.nl)

Onze teckels worden regelmatig onderzocht op erfelijke oogaandoeningen en het spreekt voor zich dat we uitsluitend fokken met gezonde teckels.
Omdat al onze teckels heerlijk in en om ons huis leven en veel aandacht krijgen hebben we, ook al hebben we de beschikking over heel veel ruimte en tijd, niet meer dan 8 teckels. Vandaar dat Nederlands Kampioen Ancky, fleurt met veel plezier een heel bejaardenhuis op en Nederlands Kampioen Utos, inmiddels de prins van Knokke, zijn herplaats.

Mocht u interesse hebben in een pupje en kunt u zich vinden in onze visie en doelstellingen?? Bezoek bij de pupjes is, na het maken van een afspraak, welkom vanaf 3 weken. Verder hanteren we het koop/garantie-contract van de Nederlandse Teckelclub. Ook hebben we inmiddels de kennis en ervaring om u van een, binnen uw gezinssituatie, passende teckelpup te voorzien.