OdileAnckyCharmant ClaireDoris-DayFoxy-FelicityHemeltjeLief

 

 

 

 

Start
Omhoog
nieuws  januari februari maart 2011
nieuws mei juni juli 2011
nieuws  augustus september oktober november december 2011
 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign by
Monique Schellekens

Nieuws mei juni en juli 2011

shownieuws

Wij ontvingen van de FCI een uitnodiging voor de match Champion of Champions
op 12 november 2011 te Brussel.
 

______________________________

Op zondag 1 mei 2011 gingen we weer eens een keertje op show, ditmaal waren we te gast bij de clubmatch georganiseerd door Kynologenclub Hoeksche Waard, vooral om kleine Tita-Tovenaar te laten wennen aan het showgebeuren.
Ook Hendrik mocht mee en natuurlijk was ook nichtje Annika weer van de partij.
Het was een gezellige en een uitermate succesvolle dag, Tita-Tovenaar vond het allemaal prachtig en werd 2e beste baby van de hele dag.
Ook Hendrik had er weer zin in, hij werd beste van rasgroep 4.
Nichtje Annika was ingeschreven bij de junior handling tussen 12-17 jaar, waar een flinke opkomst was. Annika en Henryk deden hun uiterste best waardoor ze 2e beste werden, goed hoor Annika en Hendrik.

______________________________
Op zondag 22 mei 2011 waren we te gast tijdens de clubmatch georganiseerd door KC Limburg te Landgraaf, die plaatsvond in een prachtige omgeving.
 We namen de weg heen de prachtige toeristische route..............wat af en toe hilarische momenten opleverde.
 Uiteraard was ook Annika weer van de partij.
 De show was prima georganiseerd en er heerste, ondanks dat er af en toe een fikse regenbui het terrein bezocht, een prima en sportieve sfeer.
 Tita-Tovenaar deed echt keurig haar best (het is natuurlijk nog een baby) en werd beste korthaar baby en bij de eindkeuring tussen alle beste baby's van alle rassen,  werd ze wederom geselecteerd en werd ditmaal 3e beste baby van de dag.
 Annika deed met Hendrik mee aan de juniorhandling 12-17 jaar, en het gaat steeds beter! Annika werd dit maal als 1e geplaatst, echt heel goed gedaan.
 Ook Hendrik deed zijn best, hij werd beste reu en BOB en beste van rasgroep 4, en in de eindkeuring werden we als 6e geplaatst.
 Een heel gezellige en geslaagde dag (en via de kortste route waren we toch nog goed op tijd thuis.

______________________________

Zondag 12 juni 2011, 1e Pinksterdag, hadden we ingeschreven voor de Pinkstershow die traditiegetrouw wordt gehouden in de Rijnhal te Arnhem.
Hendrik had inmiddels de leeftijd dat hij, (met een reserve) definitief Nederlands kampioen kon worden.
We kwamen, met een geüpdatet navigatiesysteem, wat laat aan, maar eigenlijk is dat gebruikelijk, waardoor we onze spullen niet meer langs de ring konden plaatsen, maar gelukkig waren er nog wel veel stoelen langs de ring vrij om te kijken.
Keurmeester voor alle teckels de heer C. Vantu uit Roemenie.
In vele gevallen zijn de korthaar standaard teckels als eerste aan de beurt, dit maal mochten de 16 korthaar standaard teckels een tijdje wachten.
Er waren 5 reuen ingeschreven, 3 jeugdreuen, 1 kampioensklas reu en 1 reu in de openklas, Hendrik.
Tijdens de keuring van Hendrik kwam er zelfs het meetlint er aan te pas, wat onwennig voor Hendrik en voor het baasje.......
maar, net als tijdens de laatste 2 clubmatches, deed Hendrik, erg stabiel,  keurig wat er van hem verwacht werd, wat werd beloond met een eerste plaats, en  het hele
CAC-CACIB!! Echt een prachtig resultaat.
Hiermee is ook Hendrik definitief Nederlands Kampioen.
 

 

 

 

 

 

______________________________

Zondag 19 juni 2011, gingen we ondanks de regen en de barre voorspellingen en nog wat ziekjes, gewapend met tent (nog nooit 1 opgezet), toch op pad richting Geldrop waar de clubmatch van kc de Kempen plaatsvond.
Omdat Annika deze dag  ook had ingepland........ was ook zij ondanks het slechte weer uiteraard weer van de partij.
Er was een internationaal keurmeestergezelschap uitgenodigd, de heer en mevrouw Muldoon (Irl) en de heer Achtergael uit België.
De tent werd met wat deskundige aanwijzingen opgezet en in de middag konden we aan de slag.
Er waren 3 korthaar standaard reuen ingeschreven en 2 korthaar standaard teven (1 in de tussenklas) en Tita-Tovenaar in de babyklas.
Hendrik kreeg 1 uitmuntend toebedeeld, werd beste reu en tevens ook BOB.

Tita-Tovenaar had er ook zin in, werd beste baby, en in de erering nam ze lekker de tijd door rustig een sanitaire stop te nemen tijdens haar keuring.
Ondanks deze hilarische gebeurtenis werden we toch, wederom, geselecteerd!! en hierna weer geplaatst ditmaal weer keurig 3e beste baby in show.
Hendrik deed ook weer zijn best en werd in de erering beste van rasgroep 4. In de eindkeuring waren er prachtige honden te zien, er werd een prachtige BIS en een Res BIS gekozen.

______________________________

Zondag 10 juli 2011
Zondag 10 juli jl reden we, uiteraard vergezeld van Annika, onder prachtige weersomstandigheden, gepakt en gezakt richting Culemborg waar KC Culemborg haar clubmatch organiseerde. Aangezien mijn teen in aanraking was geweest met een paard was het een beetje behelpen, maar goed…….
Clubmatches zijn een uitstekende training dus hadden we onze ukjes Utopia en Uiltje ingeschreven in de babyklas, Tita-Tovenaar in de puppyklas en Hendrik mocht mee met name voor de juniorhandling.
Om bij het terrein zelf te komen was –gezien de bouwwerkzaamheden- een beetje lastig maaaaarrrr het terrein zelf lag er schitterend bij, keurige korte grasmat (fijn als je laagbenige honden hebt) en er was geen vuiltje te bekennen Ook een keurig verzorgde catalogus, kortom alles was van a tot z super geregeld. (mag ook weleens gezegd worden).
Na geïnstalleerd te zijn…….(tja tja sommige mensen hebben nu eenmaal veel ruimte nodig) konden we nog lekker op ons gemakje wat luieren aangezien we pas in de middag aan de beurt waren.
Totaal aantal inschrijvingen 153, en -echt niet te geloven- geen andere teckels!!
We gingen van start met Hendrik, die stabiel zijn best deed.
Daarna waren de baby’s Uiltje en Utopia aan de beurt, Uiltje werd op tafel gezet en deed of ze haar hele leven niks anders had gedaan (een beetje geoefend maar met de nadruk op een beetje), heel grappig (onvoorspelbaar die teckels……).
Utopia werd keurig voorgebracht door Annika, en ook Utopia schitterde op tafel.
De keurmeester maakte Uiltje beste baby.
Hierna was Tita-tovenaar aan de beurt, die momenteel zeer puberaal is maar dat heeft ook zo z’n charmes, hoewel wel erg onhandig.
Resultaten in de erering
Juniorhandling
Aan de juniorhandling werd door Annika met Hendrik meegedaan. Annika en Hendrik behaalde een mooie 2e plaats en het begint er steeds professioneler uit te zien!!

Kennelparade
Er waren 11 kennels ingeschreven. Annika bracht de twee ukjes voor en Hendrik en Tita-Tovenaar vormde samen ook een stel. De keurmeesters beoordeelde middels het opsteken van puntenbordje het voorgebrachte kennel. Maar ik moet zeggen dat als je druk in de weer bent je echt niet ziet hoeveel punten er worden gegeven. Het was dan ook extra super verrassend toen onze kennel werd uitgeroepen als beste kennel, een hele eer!!

Koppelklasse Ook aan de koppelklas werd meegedaan, er werd 1 koppel geplaatst en dat waren de prachtige Shih Tzu.

Beste baby Op naar de verkiezing beste baby, Uiltje was een beetje moe maar stond er in stand weer prachtig bij wat werd beloond met 2e beste baby van de dag en als extra prijs een vetbed aangezien de jongst ingeschreven hond van de show was.

Beste Pup Tita-Tovenaar werd eerst nog een keertje extra uitgelaten……..( en was aan het einde van de dag ook wat minder onstuimig!! Ook zij werd weer geplaatst en werd 2e beste puppy van de dag

De Eindkeuring Hendrik werd keurig 3e BIS.

Tja en dan moet alles weer worden ingeladen……………en thuis weer uitgeladen……..gewassen, schoongemaakt en opgeruimd worden. Maaar om 19.30 uur zaten we weer spik aan span, heerlijk bruin geworden te dineren, terugkijkend op een heel gezellige, goed verzorgde en geslaagde dag!!
Uiteraard is een bedankje aan onze betrouwbare en zorgvuldige oppas op z'n plaats, hierdoor kunnen wij met een gerust hart een dagje weg, Annemarie en Elsa super bedankt weer alles was weer keurig verzorgd.

Geïnstalleerd, heerlijk onder de parasol

 
Uiltje, maakt haar debuut, tweede beste baby van de dag, en tevens jongste deelnemer van de show.
Utopia voorgebracht door Annika
ppffff, gelukkig toch redelijk tevreden!!
beste kennel van de dag!!

Tita-Tovenaar 2e beste puppy                                                Hendrik 3e BIS                                                    

 

Golden dog Trophy te Luik (Belgie)

Op zaterdag 23 juli 2011 hadden we ingeschreven in Luik, keurmeester mevrouw Kazlauskaite (LT)

Om bij de hallen te komen mocht je niet de snelste route nemen maarrrr werd je middels afzettingen het hele lege parkeerterrein rondgeleid, best grappig, wat minder als je op het nippertje bent en Annika haar nieuwe schoenen aanheeft en jawel al blaren heeft.
Ingeschreven waren, Henryk maar we hadden vooral ingeschreven om de kleintjes ook een keertje binnen te showen (Tita-Tovenaar, en Utopia, weer heel wat anders dan buiten!!)
Ingeschreven waren; 6 reuen en 5 teven (waarvan 1 in de babyklas Utopia en 1 in de puppyklas Tita-Tovenaar)
Hendrik was ronduit in slechte doen en ook Annika haar vorm was niet top (maar goed we hebben allemaal wel eens een mindere dag.

Hendrik behaalde een 3 uitmuntend.
Utopia deed het prima, de keurmeester vond haar prachtig en ook Tita-Tovenaar deed redelijk haar best, beide dames werden uitmuntend beoordeeld.
In de erering werd Annika 5e.

Tita-Tovenaar deed het in de erering echt super! We werden dan ook bij de 5 beste geselecteerd, jammer geen podiumprijs.
Utopia deed keurig haar rondje maar werd niet geselecteerd.
Een rommelig dagje, vol blarenpleisters, maar uitermate leerzaam.


 

 

 

 

 

berichtjes van pups en algemeen nieuws

 

en een leuk berichtje met foto van Red-Rum (Billy)

 

 

En Paco (S nakomeling) heerlijk een maandje mee naar Spanje!!

 

 

Hier een berichtje uit Wormerveer. We zijn de afgelopen 4 weken op vakantie geweest naar Noord-Spanje. We hebben er voor gekozen om Paco mee te nemen. Vorig jaar vond hij een weekje Frankrijk helemaal niets, dus we hebben wel even getwijfeld. Maar nu is ie alweer iets ouder en we wilden het toch proberen, want jong geleerd is oud gedaan toch? Hij vindt het nu wel erg leuk en spannend. We hebben een andere bus (groter) en hebben de bench hierin gemonteerd zodat ie in zijn eigen huisje zat. Het rijden zelf is niet zo zijn ding, hij kijkt echt heel zielig.hahaha, maar wij stoppen zelf altijd na 1,5 uur rijden en als ie er dan uit mag, nou heerlijk vindt ie het op de parkeerplaatsen. Op de campings heeft ie zich heel goed gedragen. Eten, slapen allemaal prima. Wij sliepen zelf ook in de bus, dus dat vond ie wel oke. Verder in het zand rollen en veel als een 'echte' spaanse hond veel lui hangen in de schaduw. We hebben hem meegenomen naar het terras op bijv het plaza mayor van een stadje. Hij snuffelt wat en gaat liggen of rustig zitten. Ook zijn we een paar keer naar een restaurant/cafetaria geweest. Ook geen enkel probleem.Een ding, als ie het zat is, raakt ie met zijn poten Hans zijn benen aan en pakt zijn portemonnaie. Haha kortom als ie er genoeg van heeft wil ie af gaan rekenen. De eerste keer dachten we dat het per ongeluk ging, maar na een aantal keer wordt het toch serieus en dat helemaal uit zichzelf. We hopen dat jullie ook een fijne zomer hebben en dat alles goed is met de teckels.
Nou bijgaand wat foto's incl eentje waar ie echt stoffig is..Tot later maar weer Groetjes Hans en Marja


Polle (Napoleon) en Porsche vieren ook zomer in Belgie

 

 


de dagelijkse gang van zaken in een teckel en paarden leven


_____________________________

Op zaterdag 4 juni ging Eye Catcher naar haar nieuwe baasjes, uiteraard missen we haar maar ze krijgt nu alle aandacht en heeft het prima naar haar zin. Over een paar weekjes gaan we weer bij haar op visite.
_____________________________

de afgelopen periode kwamen er leuke berichtjes binnen van de geplaatste Utjes

Unique vliegt uit
Unique doet het goed.
Een vrolijk doorzettertje met een eigen willetje. Goed opgenomen in ons gezin.
We hebben nu een leergierige, slimme vriendelijke en vrolijke kwispelaar in ons gezin. Unique maakt ons erg blij.
De dierenarts heeft het prikje al gegeven en alles is in orde.
Vriendelijk groetend

_____________________________

en Uggs en haar nieuwe trotse baasjes
Goedemorgen Annet,
Ze doet het prima!
Hopelijk kregen jullie mijn mailtje van afgelopen weekend?  Mijn pc doet raar en ik heb een paar keer moeten proberen om de mail met foto's buiten te krijgen.

Enfin, ik wilde jullie sowieso vandaag laten weten dat ze gisteren bij de dierenarts was (met de fiets) voor de cocktail injectie, ze was erg flink en heeft geen krimp gegeven.  Ze heeft er ook nadien geen last van gehad.  Ze had eventueel een beetje rustiger kunnen zijn zei de dierenarts maar ze was die avond heviger dan ooit!  (Mijn bezoek kan de sokken meteen weggooien vrees ik, zo lekker!)
De dierenarts was absoluut vol lof over ons vriendje  én zeker ook over jullie, alles zo piekfijn in orde, pure kwaliteit!  Fijn he!
Ze wordt ook ingeschreven in de Belgische databank.

Puck/Uggs is alweer gegroeid en weegt 4 kg.  Daarmee wordt ze ook heviger en zien we nu ook haar fantastische en ondeugende karaktertje steeds meer boven komen.  Zo houdt ze van rond de tafels rennen om zich dan in één keer om te draaien en in je broek bijten!  Ze kruipt ook erg graag in de kasten en is ook steeds nieuwsgieriger wat er op de salontafel staat, ze kan ondertussen overal bij en zou er liefst bovenop kruipen. Ze is ook flink in de bench maar apprecieert ook haar eigen kussentje bij ons voor de tv. Soms doet ze wel een plasje in huis, steeds op dezelfde plaats, dat heeft 't vrouwtje niet zo graag en daar moeten we nog iets op vinden.

We leveren ook veel gevechten samen over wie het laatste woord/de laatste daad heeft, daar komt veel geduld bij kijken maar ik zorg er wel voor dat ik de laatste ben en soms begint ze 't al te begrijpen. Wat niet wegneemt dat ze zich dan toch even wil wreken.  Zo mag ze niet in de bloemen in de tuin en dat was een hels karwei om ze daar uit te houden.  Uiteindelijk gaf ze toe maar was er toch 1 bloem met een lange stengel die eruit stak, wel die heeft 't niet overleefd!  Helemaal typisch he!
We kunnen ook erg veel knuffelen.  Zij geeft veel kusjes maar we zijn toch aan elkaar gewaagd denk ik!

Iedereen vindt haar fantastisch en ook goed bij ons passen en dat vinden wij ook!
Joepie, straks komen de kindjes terug en dan is het weer feest! We keep in touch! Groetjes, Likje van Puck,

_____________________________

 

En afgelopen weken kwamen er leuke berichtjes binnen van de geplaatste t-jes.


 

bijvoorbeeld van schitterde Totilas, wat een plaatje! Hij heeft met recht deze naam gekregen! De foto was voorzien van een heerlijk berichtje.
Ik had je verteld dat ik geen fototoestel heb, dus het heeft even geduurd
tot ik iets had! Maar nu zie je ook een paar leuke, Tobi is echt groot aan het worden en een beetje pup af. Doet het goed in de roedel, is niet bang en rustig wat wij fijn vinden.
De relatie met de jachthond gaat beter dus ik kan ze nu wel al even alleen laten. Verder van mijn kant geen vragen, we zijn echt gelukkig met de pup en maken reclame voor jullie kennel. Heel veel groeten en altijd welkom, Monique en Tobi.

_____________________________
 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Hans en Annet, Hoe gaat het bij jullie? Mist Tita-Tovenaar Tip Top nog erg?  Met Tip Top (Luna) gaat het heel erg goed. Ze is erg vrolijk en eigenwijs en maakt een tevreden indruk.  Toen ze afgelopen zondag haar nieuwe huis en tuin aan het verkennen was, is ze in de sloot gevallen. Gelukkig konden we haar er weer snel uithalen. Inmiddels staat er een hekje voor de sloot en is alles veilig. Het slapen gaat perfect, je hoort haar niet en ze poept en plast niet in de bench. Ze speelt ook regelmatig met Boris, de hond van vrienden van ons, Boris is een week ouder dan Luna en samen kunnen ze het heel goed vinden. Ook gaan we veel naar het bos en zijn we voor het eerst naar de puppycursus geweest. Volgende week zaterdag gaan we kamperen in Duitsland. We willen haar dan laten slapen in de bench in de caravan. Ik neem aan dat dat goed gaat? Luna ligt erg veel in de zon en dan wordt ze gloeiend heet. Geeft ze zelf wel aan wanneer het te warm wordt, of moeten wij haar dan uit de zon halen? Caroline heeft nog een aantal vraagjes en belt van de week wel als dat goed is.
Verder willen we jullie bedanken voor de goede opvoeding van Luna. Wat luistert ze al goed! De hond maakt ons erg gelukkig, we zijn er superblij mee. Groetjes, Emma

______________________________

 

En ook een leuk bericht van Turalura, die erg leuk, via het baasje van Chazz (dus ook al dik 10 jaar oud!!) bij een kennis is gaan wonen.
Het gaat  allemaal goed met Saartje. Het is wel wennen maar het genieten maakt alles goed.
Wat een lekker beestje en ik krijg veel complimenten dat ze zo mooi is!!!
De reis verliep goed. Er is heel wat afgelikt.
Slapen gaat goed in de bench
Eerste 2 nachten geen kick gegeven. Vannacht een keer gepiept dat was snel over.
 De zindelijkheid was de eerste 2 dagen niet helemaal optimaal vast de overgang maar volgens mij gaat het nu weer goed.
Saartje is totaal niet eenkennig Ze stapt onbevangen op de visite af
Ga maandag starten met de cursus zodat we elkaar beter leren te verstaan. Dit lukt trouwens best wel al een beetje hoor.
 Dit is dus een korte impressie,  hou jullie op hoogte, groet Angelique, Pootje Saartje

______________________________
Hallo Anet en Hans, Even een berichtje van onze teckelfamilie. De eerste tien minuten in de auto vond ze heel spannend, daarna heeft ze lekker tegen me aan liggen slapen tot we thuis waren. Met Sepp buiten kennis gemaakt en dat viel goed. De rest van de dag was ze druk en ondernemend, alsof ze al jaren hier woont.Wat dus niet lukte was om haar en Sepp vrijwillig te laten stoppen om ze tot rust te laten komen. Als zij moe was wilde hij weer met haar spelen en als hij er genoeg van had liep ze hem gezellig uit te dagen. Het is wel een enorm verschil nu en hoop dat hij met zijn zware lijf voorzichtig genoeg blijft, maar zij rolt om en om als een soepel balletje. Volstrekt niet bang en enthousiast alle nieuwigheid tegemoet. Ze denkt alleen dat ze vliegen kan want wil perse op de bank en neemt dan een enorme sprong. Er ligt een dik kleed, dus ze valt wel zacht terug. Ik verbied het haar wel, maar ze is watervlug en voor we een stap zetten kijken we eerst of het kan.. Het mevrouwtje wenst absoluut niet in de bench te blijven hoe leuk, gezellig en aantrekkelijk ik hem ook maak. Het feit dat Sepp er om heen loopt maakt dat ze flink tekeer gaat als ze even daar moet blijven. Piepen en gillen. We hebben de bench vannacht op de slaapkamer gezet in de hoop dat ze er wat aan zal wennen. Ook dat beviel haar niet en leidde tot veel protest. Heeft nu twee nachten naast het bed geslapen in een hoge doos met een zachte doek en mijn hand af en toe even ter beschikking. Slaapt dan redelijk door. Van half 1 tot 7 uur.

Waar ze het liefste slaapt is op schoot. Dat is natuurlijk wel gezellig, maar kan niet steeds en we moeten ook even weg kunnen. De slaapdoos in de bench vind ze ook maar niks! Probeer haar nu te laten wennen aan de bench op de dag door haar korte periodes met een dichte deur, radio aan en knuffel ter beschikking alleen te laten. Heeft van pure boosheid vanmorgen in de bench geplast, maar na een verschoning probeer ik toch maar door te zetten. Tussendoor is ze nu wel even stil. Een echte Tinka dus. Else, gehandicapte dochter, heeft gisteren heerlijk met haar op schoot gezeten. Ze is dan allerliefst. Bijgaand een paar foto’s  Hoop dat het lukt met de bench en als je nog tips hebt graag! Groet, Chris en Mieke

______________________________