OdileAnckyCharmant ClaireDoris-DayFoxy-FelicityHemeltjeLief

 

 

 

 

Start
Omhoog
 

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign by
Monique Schellekens

 

Nieuws januari februari maart april 2015 rol naar beneden voor de gehele pagina)
 

Voor 1 van de prachtige reutjes zoeken we nog een warme teckelmand, ivm privé- omstandigheden heeft het toekomstige baasje afgezien om nu een pupje aan te schaffen. Bent u een echte korthaar fan? Neem dan contact met ons op.

Het 10-tal vervolg, dinsdag 2 juni a.s. 8 weken
De weken vliegen voorbij.......en dinsdag zijn de B-tjes al weer 8 weken oud!

Vorige week geen update, alle nieuwe baasjes zijn voor de 2e maal langs geweest en het was van vrijdag 22 tot en met maandag 25 mei, en Esther kwam met haar kinderen op dinsdag nog even over vanuit Luxemburg, een gezellige drukte van enthousiaste pupjes kijkers en andere bezoekers! Er zijn veel foto's gemaakt er is veel geknuffeld en bewonderd en geknuffeld en geknuffeld....
Inmiddels zijn de kleintjes (ze beginnen echt op teckeltjes te lijken!) voor de 3e maal ontwormd en zijn de nageltjes wat bijgeknipt. Helaas de Raad van Beheer is ons vergeten.....vandaar dat de pupjes pas maandag 1 juni a.s. worden gechipt en dat er DNA zal worden afgenomen, een beetje laat maar aangezien alle pups voorzien zijn van een prachtig kleurbandje zijn ze voor ons toch herkenbaar. Verder verloopt alles heel voorspoedig en is het een echt een prachtig gezicht 10 van die kleine pupjes te zien ontwikkelen!
 

 

De stamboommiddag van de Z EN A nakomelingen 30 mei
Het had even op zich laten wachten maar zaterdag 30 mei was het dan zover de traditionele stamboommiddag. Van de Z-tjes waren inmiddels 2 stambomen al verzonden en Zie-Zo is bij ons blijven wonen en van de A-tjes zijn 2 nakomelingen naar de UK verhuisd en Amalia haar mandje staat bij onszelf. Onderstaand een kleine impressie van de gezellige, geslaagde teckelmiddag waar onder het genot van een drankje gezellig werd bijgeteckeld. Iedereen hartelijk dank voor de gezelligheid en de uitstekende zorg voor de nakomelingen van Kroonjuweel-kaatje en Tita-Tovenaar! Fokken is een leuke hobby maar het is altijd heel fijn om te zien dat alle teckels een fijn baasje hebben gekregen. Alle nakomelingen zijn super sociaal en  zagen er allemaal gezond en gelukkig uit en hebben de hele middag gezellig samen gespeeld.
En uiteraard een bedankje aan Barbarina voor haar goede hulp! en aan Hans dat er gebruik mocht worden gemaakt van de binnenbak.


 De trotse A-tjes


De trotse Z-tjes




 

Maandag 18 mei
Het gaat prima met de B-tjes, ze groeien als kool en rennen en spelen er op los.
Dit wordt een drukke week, de eerste enting en controle door de dierenarts zal plaatsvinden, de 3e ontworming en natuurlijk komen alle nieuwe baasjes voor de 2e maal kijken en uiteraard willen ook heel veel andere mensen genieten van het 10-tal, aan bezoek dus geen gebrek.
Maar natuurlijk moeten de pupjes ook lekker rustig kunnen slapen!!
Volgende week een nieuwe up-date en filmpje.


Zondag 10 mei
Afgelopen week was er veel enthousiast bezoek, de toekomstige baasjes kwamen allemaal voor de eerste maal kijken! Met uitzondering van de toekomstige baasjes die al een teckel van ons hebben, de baasjes van Pippi en Unique.
De pupjes vonden al het bezoek prima en ook moeder Tita gaat er akkoord mee.
De pupjes zijn inmiddels voor de 2e maal ontwormd en ook de nageltjes zijn voor de 2e keer geknipt. Verder verloopt alles zoals het hoort, er wordt steeds meer gegeten, (ook meer gemopt.....maar gelukkig, op een ongelukje na, gaat dit al keurig op de krant). De periodes van slapen worden steeds wat korter.
Stofzuiger, vaatwasser, TV geluiden en verdere huiselijke geluiden.....het is allemaal prima.
 Komende week zullen de pupjes bij mooi weer ook iedere dag lekker wat naar buiten gaan. 
Op 20 mei zijn de pupjes 6 weken en zullen ze hun eerste enting toegediend krijgen. Het is een groot, gezellig en mooi uniform nest met tevreden pupjes!!
Volgende week een nieuwe update.


Met zn 10e



Wij liggen er warmpjes en uitgeteld bij




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 bovenstaande foto's zijn van de 6 reutjes, met z'n 6e op 1 rij.....helaas


en de 4 dames......

Maandag 4 mei
Het echt prachtige en vrolijke 10-tal groeit als kool. Inmiddels is het uitlooprennetje aan de kraambak vastgemaakt en er wordt al keurig gebruik van gemaakt! De zindelijkheidstraining is al weer in volle gang. Wat gaat het toch allemaal weer snel. Uiteraard gebeurt er echt nog wel eens een ongelukje vandaar dat er  2 maal daags keurig een schoon vetbed in de heerlijke verblijfplaats wordt gedaan.
De kleintjes eten al 3 maal daags geweekte brokjes met melk,  en moeder Tita begint haar taken langzaamaan over te dragen. Woensdag zal er voor de 2x maal een wormkuur worden gegeven en zullen de nageltjes voor de 2e maal worden geknipt. Verder heel veel visite deze week!

4 teefjes

6 reutjes

Aan de brokjes met melk

 

Zondag 26 april
Het gaat uitstekend met het blakende 10-tal van Tita-Tovenaar. Ook met Tita gaat het prima ze heeft het druk met haar 10 tal maar maakt het verder prima. Ze krijgt 6 keer per dag een lekkere maaltijd toegediend zodat ze goed op gewicht blijft en ze een goede kwaliteit en veel melk blijft geven.

De gewichten van de kleintjes liggen allemaal rond 1000 en 1100 gram en ze groeien allemaal keurig. De beveiligingsrand is uit de werpkist gehaald en de kleintjes horen al heel goed en ook alle ogen zijn allemaal prima zonder problemen opengegaan. Er wordt langzaamaan ook al wat door de bak gekropen en zelfs al wat gelopen. Verder zijn de pups lekker tevreden, geen gezeur of gejammer maar heerlijk smakkend melk drinken bij moeder Tita.
De nageltjes zijn voor de eerste maal geknipt en de eerste wormenkuur is toegediend. Iedere dag wordt de kraambak lekker uitgepoetst en voorzien van lekkere warme schone vetbedden en komende week zal het uitlooprennetje aan de bak vast worden gemaakt. Volgende week een nieuwe update.

 

 

Zondag 19 april
Vandaag weer een heerlijk zonnige dag. Het gaat uitstekend met het 10-tal, ze groeien mooi gelijkmatig en het zijn hele tevreden pupjes, het is een prachtig uniform nest, geen achterblijver of probleem geval, wat bijzonder. Gewichten liggen inmiddels tussen de 600 en 700 gram. Uiteraard houden we alles goed in de gaten en worden de kleintjes regelmatig gewogen. Inmiddels horen de kleintjes een beetje en hun oogjes beginnen langzaamaan open te gaan.

Moeder Tita is erg gelukkig met haar kroost (hoewel ze gisteren best mee had gewild naar de show in Antwerpen, ze stond als eerste bij het poortje niet te geloven hoe graag ze mee op reis gaat). Foto's van 19 april

The 6 boys: Berend-Botje, Bonfire, Black-Beauty, B-Brave,
Boudewijn-Beethoven en Briljant

the 4 girls: Bo-Kelly, Bladi-bladibla, Badu-Basu en Beautifull-Bessy

 

Geboren op 8 april.....het 10 tal van Tita en Brownie!

 

Omstreeks 11 april verwachten we pupjes van Tita-Tovenaar en de Engelse reu Carpaccio Belgian Brownie. Foto's van zaterdag 21 maart, 6 weken drachtig.


en de vader van de pupjes

Tentoonstellingsnieuws!

Dogshow Wieze 17 mei
Zondag 17 mei op pad naar Wieze. Gezien de drukte met het 10-tal, en Barbarina een weekend weg was, maar 2 teckels ingeschreven.
Dit keer zaten we dicht aan de ring ......zou niet fout kunnen gaat zou je denken, helaas dit keer liet Amalia wat vallen (gelukkig werd er snel een zakje aangereikt!).
Aantal inschrijvingen bij de heer Unto Timonen uit Finland, 11; 4 reuen en 7 teven

Er waren 2 jeugdteven en 1 jeugdreu ingeschreven.
Amalia, die 1 dag eerder haar 1e verjaardag heeft gevierd, deed keurig haar best en behaalde 1 uitmuntend en werd beste teef en hopprinses en werd beste jeugdhond.
De vader van de pupjes, Carpaccio Belgian Brownie werd BOB!
De erering lieten we aan ons voorbij gaan.
Chevy deed keurig zijn best en liep keurig zijn rondje en behaalde 1 uitmuntend en het RESCAC/RESCACIB.
 


Internationale dogshow Antwerpen 18 april
Omdat het prima gaat met de 10 pups toch naar Antwerpen afgereisd (natuurlijk wel wat risico's aan verbonden aangezien niet iedereen zich houdt aan de regels dat je niet met zieke honden deel mag nemen aan een hondenshow en een virus of bacterie ondanks dat alles direct thuis wordt schoongemaakt en ontsmet snel wordt overgebracht)...........

Barbarina was ook van de partij en dat bleek geen overbodige luxe aangezien we best ver moesten lopen met ons hele hebben en houwen (en we vonden dat we heel goed op tijd waren hahaha.
We zaten gezellig aan een bakkie, ver van onze ring vandaan, en toen bleek dat we al aan de beurt waren!
Er waren maar liefst 16 korthaar standaard teckels ingeschreven bij mr B. Skalin (SE).
Amalia-Aimee werd 1e met een uitmuntend (inschrijvingen 4) in de jeugdklas en werd beste jeugdhond en tevens BOS en een Crufts kwalificatie

images/Nieuws/2015/Scan0001.pdf

Nederlands Jeugdkampioen Zie-Zo van de Wouwer behaalde ook een uitmuntend en werd als 3e geplaatst.

Wat weinig (geen) tijd om Chevy in te lopen die springend door de ring ging! (advies om hem wat meer in te lopen). We werden 1e in de openklas en behaalde ondanks het niet perfect voorbrengen nog het RES/CAC/RESCACIB.
We bleven niet voor de erering maar gingen lekker op tijd naar huis. Het was een gezellige dag.

 

Op 11 januari betraden we met Chevy het podium van de Hond van het jaarshow, we werden geselecteerd bij de laatste 4.......................................

 

Chevy in actie tijdens de hond van het jaarshow, een prachtige stabiele reu! (foto's kynoweb)

 

 

NIEUWS VAN VAN DE WOUWER NAKOMELINGEN!

Iedereen heel hartelijk dank voor de leuke foto's en berichtjes.

onder construction

Alexia van de Wouwer geselecteerd voor Crufts 2015!
Op 7 maart 2015 nam Alexia van de Wouwer deel aan de Crufts 2015

foto's volgen!